Releasefest: Vilja och valen

collage_1920_med_omslag

Hjärtligt välkommen på releasefest för den splitternya bilderboken Vilja och valen av Sanna Tahvanainen (text) och Emelie Gårdeler (illustrationer).

Vi firar med en utställning med illustrationer ur boken, intervju med skaparna av boken, pyssel för de minsta samt bubbel och mingel.

Sanna Tahvanainen är bosatt i Helsingfors. Hon skriver för både vuxna och barn. I år är hon aktuell med romanen Vad gör fjärilar när det regnar? samt med sin femte barnbok Vilja och valen.

Emelie Gårdeler är illustratör och grafisk formgivare baserad i Mariestad i Sverige. Utöver barnboksillustrationer jobbar hon bland annat med mönsterdesign och formgivning.

Vilja och valen är Tahvanainens och Gårdelers första samarbete. Det är en bilderbok om ett barns innerliga önskan att få uppleva ett av naturens stora under och om tron på att det är möjligt. Boken utkommer samtidigt på svenska hos Schildts & Söderströms och på finska som Vilja ja valas hos Kustantamo S&S. Läs mer om boken här: https://litteratur.sets.fi/bok/vilja-och-valen/

Evenemanget är ett samarbete med Schildts & Söderströms 

Kommande evenemang

Alla evenemang

Barnfesten 2024