LIVE STREAM – Internationellt konstnärligt samarbete i prövande tider: Donna Quijote

Hur arbetar man med en internationell teaterproduktion våren 2021?

I samband med produktionen Donna Quijote, den sista delen i Ruska Ensembles arktiska trilogi, pratar dansarna Maria Peredo-Guzman, Alexander Montgomery Andersen och moderator Laura Mattila om sina erfarenheter av internationellt konstnärligt samarbete under utmanande tider. Donna Quijotes premiär var inplanerad på Finlands nationalteater i april, men på grund av corona-epidemin sköts den upp. Donna Quijote återkommer år 2023.

Donna Quijotes internationella ensemble består av fem begåvade konstnärer, dansarna Auri Ahola, Pekka Louhio, Alexander Montgomery-Andersen, María Peredo-Guzmán och musiker Karoliina Kantelinen. Koreografin är framtagen av hela gruppen. Det är en flerspråkig föreställning där det talas både enaresamiska, spanska, finska och grönländska. Donna Quijote är baserad på ett tätt konstnärligt samarbete med urfolksrepresentanter. Det är skriven och regisserad av Ari-Pekka Lahti och Jarkko Lahti.

 

Ruska ensemble är en finsk konstnärsensemble grundad 2010, som jobbar för att skapa en plattform där urfolksrepresentanter förs samman och alla har en möjlighet att uttrycka sig fritt på sitt eget modersmål. Målet är att stärka våra identiteter och hitta alternativa sätt att närma sig och uppleva världen, med fokus på framtiden för folken i Arktis.

 

Donna Quijote är en samproduktion mellan Ruska Ensemble, Finlands nationalteater, samt Nunatta Isiginnaartitsisarfia – Grönlands nationalteater.

 

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kaffe med poesi