Petra Laiti ny rådgivare för de unga stödprogrammen

Petra Laiti i samedräkt

Privat foto

Petra Laiti är ny stödrådgivare för stödprogrammen Norden 0-30 och Volt. Laiti kommer närmast från en anställning som politisk assistent till inrikesminister Maria Ohisalo. För många är hon också bekant som poddare, skribent och en förespråkare för samernas rättigheter.

För Laiti, som har har bott i tre olika nordiska länder och alltid haft en nordisk språkmiljö hemma, känns det nordiska samarbetet både bekvämt och bekant. I sitt nya jobb ser hon fram emot att kunna bidra med nya kunskaper om nordiska minoriteter och också hjälpa unga urfolksrepresentanter att hitta fram till de nordiska stödmöjligheterna.

– Jag har länge varit engagerad i organisationer för urfolksungdomar och vet hur det är att tro på en bra idé men att ha svårigheter att forma det till ord för att kunna sända in en ansökan. Nu kan jag dela med mig av det jag lärt mig, också till en bredare målgrupp, säger Petra Laiti.