Online film: Resan till Utopia (DK, 2020) *förhandsanmälan*

Familj som petar i trädgårdslandet

Anmäl dig via denna länk!

Anmälan stängs 10.11.2021 kl. 12 (Finsk tid, UTC + 2)

Visningen är gratis. Filmen är endast tillgänglig under evenemangstiden, och vi har plats för 200 tittare.

Vi skickar dig i dig en länk till filmen och ett lösenord senast kl 19.45. Om du inte har fått ett lösenord i tid, kontakta henrik.marstrander@nordiskkulturkontakt.org

Om filmen

En norsk dokumentarist och hans danska fru som är sångare bor med sina tre barn bland fjäll och dalar på en idyllisk släktgård i Norge. Deras enda problem är att det är beroende av flyget för att pendla till sina jobb.

De känner ett gnagande klimatsamvete och ett allt större behov för handlingskraft, och kommer fram till ett dramatiskt beslut. De vill lämna sitt bekväma hem i Norge och flytta in i ett ideellt samfund, en ”permatopisk” eko-by som är under byggnad i Danmark. Där skall de kunna bo i genklang med sina ideal. De vill vara en del av en revolution som börjar med deras egen familj, och leva enligt värderingar som är bra för både individen, familjen, samhället och planeten. Men vilka är de här värderingarna?

Resan dom ger sig ut på visar sig att ha digra konsekvenser och familjemedlemmarna är tvungna att ifrågasätta sina egna grundläggande värderingar. Hela deras liv står på spel, inbegripet den underliggande kärleken.

Filmen är regisserad av Erlend E. Moe (1967–2021)

Språk: norska/danska, textad till engelska
Längd: 88 min
Åldersgräns: F7

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kaffe med poesi