Nordisk kulturkontakt söker en biblioteksutvecklare

""

Nordisk kulturkontakt är en institution under Nordiska ministerrådet som arbetar för att förstärka det nordiska samarbetet inom kulturfältet och öka kännedomen om nordisk kultur i Finland.

Vi söker nu en

BIBLIOTEKSUTVECKLARE

till det nordiska specialbiblioteket i Helsingfors.

Som vår nya kollega bidrar du till att göra det nordiska specialbiblioteket till en levande plats för litteratur, språk och kultur. Det nordiska specialbiblioteket erbjuder fack-, skön-, barn- och ungdomslitteratur från hela Norden. Biblioteket anordnar läsfrämjande aktiviteter, författarsamtal och språkcaféer och utgör en mötesplats för evenemang, kunskap och lärande om kultur i Norden.

I tjänsten ingår biblioteksutveckling, med målet att göra nordiska språk och nordisk kultur aktuellt och spännande för flera invånare, samt biblioteksspecifika arbetsuppgifter som samlingsarbete och kundtjänst.

Du ingår i teamet för vår publika verksamhet. Teamet, som består av producenter, projektanställda, timanställda samt en kulturutvecklare, ansvarar tillsammans för att planera samnordiska produktioner och aktiviteter i Helsingfors och övriga Finland.

Vi förväntar oss

att du har relevant utbildning inom biblioteks- eller litteraturområdet samt bred kunskap om nordisk litteratur. Du ska ha ett stort intresse för frågor som rör e-litteratur, läs- och litteraturfrämjande verksamhet, tillgänglighet och inkludering. Vi förutsättergod kommunikativ förmåga och utmärkta kunskaper i ett skandinaviskt språk.

Som person är du

nyfiken, flexibel och lösningsinriktad och gillar att arbeta i team men också självständigt. Du är samarbetsvillig och trivs med att möta människor i olika åldrar och med olika bakgrunder. Vi kommer lägga stor vikt vid personligt engagemang.

Vi erbjuder dig

ett omväxlande och kreativt arbete i en nordisk institution. Medarbetare som rekryteras från ett annat nordiskt land får flytten betald och ett etableringsstöd samt lönetilläggenligt Nordiska ministerrådets regler. Vi erbjuder ett arbetskontrakt på 4 år heltid med möjlighet till förlängning ytterligare 4 år. Nordisk kulturkontakt har två kontor i Helsingfors, ett på Sveaborg och ett i centrum. Din arbetsplats blir i huvudsak på Kajsaniemigatan i centrala Helsingfors.

Ansökan

Din ansökan med bifogat cv och löneanspråk vill vi ha senast 25.3.2024 (observera att ansökningsportalen stänger vid midnatt dansk tid). Digitala intervjuer kommer att genomföras den 2-3.4.2024. Intervjuer på plats i Helsingfors hålls den 15.4.2024. Skriv din ansökan på danska, norska eller svenska i Nordiska ministerrådets karriärportal.

Tillträde

Enligt överenskommelse men gärna måndagen den 12. augusti 2024.

Mer information

Frågor gällande arbetets innehåll, villkor och arbetsförhållanden besvaras av direktör Gitte Grønfeld Wille, tfn +358 50 3244 690 eller gitte.wille@nordiskkulturkontakt.org.