Nordisk kulturkontakt söker kulturutvecklare

""

Nordisk kulturkontakt är en institution under Nordiska ministerrådet som arbetar för att förstärka det nordiska samarbetet inom kulturfältet och öka kännedomen om nordisk kultur i Finland.

Vi söker nu en KULTURUTVECKLARE

till vår verksamhet.

Som vår nya kollega bidrar du till att göra vår kulturverksamhet på Sveaborg relevant för flera kulturaktörer och skapa en kreativ och hållbar nordisk mötesplats för konstnärer och de kulturella och kreativa branscherna. Du ingår i teamet för vår publika verksamhet.

I arbetsuppgifterna ingår

  • att utveckla vår verksamhet på Sveaborg till en unik kreativ plats i Norden.
  • att i samverkan med andra aktörer arrangera aktiviteter som kan stärka förutsättningarna för konst och kulturproduktion, t.ex. residensverksamhet, kreativa arbetsplatser med mera.

Vi förväntar oss att du har

  • mångsidig arbetserfarenhet inom kulturområdet, alternativt annan erfarenhet som bedöms likvärdigt, och erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete samt projekt- och processledning.
  • hög samarbetsförmåga, är relationsdriven och utåtriktad. Du är en driven person, med goda nätverk och bred kunskap inom kultursektorn och kulturens roll i samhället.
  • förmåga att arbeta såväl strategiskt som praktiskt med kulturutveckling. Du arbetar flexibelt utifrån de förutsättningar som kännetecknar offentlig verksamhet då arbetet övergripande bedrivs i en politiskt styrd organisation.
  • god kommunikativ förmåga i tal och skrift, utmärkta kunskaper i ett skandinaviskt språk. Andra språkkunskaper är ett plus men de skandinaviska språken är vårt gemensamma arbetsspråk.

Vi erbjuder dig

  • ett intressant och omväxlande arbete i en nordisk institution
  • goda medarbetarförmåner
  • betald flytt, etableringsstöd samt lönetillägg, även för medföljande partner enligt Nordiska ministerrådets regler för medarbetare som rekryteras från ett annat land
  • ett arbetskontrakt på 4 år heltid med möjligheten till ytterligare 4 år.

Nordisk kulturkontakt har två kontor i Helsingfors, ett i centrum och ett på ön Sveaborg.

Ansökan

Din ansökan med bifogat cv och löneanspråk vill vi ha senast den 29 oktober (observera att ansökningsportalen stänger vid midnatt dansk tid). Digitala intervjuer kommer att genomföras den 7-8 november. Intervjuer på plats i Helsingfors hålls den 15 november. Skriv din ansökan på danska, norska eller svenska i Nordiska ministerrådets karriärportal.

Tillträde

Enligt överenskommelse men gärna 8.1.2024.

Närmare information

Frågor gällande arbetets innehåll, villkor och arbetsförhållanden besvaras av direktör Gitte Grønfeld Wille, tfn +358 50 3244 690 gitte.wille@nordiskkulturkontakt.org.