Livetorsdag: Möt unga nordiska kulturaktörer

The Smaheless Shongololo Band uppträder på keyboard, gitarr och trummor.

Helena Vepsäläinen

Börjar kulturutbudet kännas enformigt hemma vid skärmen? Låt dig inspireras av unga nordiska kulturaktörer som vågar tänka i nya banor. Vi intervjuar dem live på Instagram, och du kan delta i diskussionen genom att ställa dina frågor direkt i chatten!

Nu behöver vi din hjälp för att hitta nya guldkorn som vi kan intervjua i kampanjen Livetorsdag. Känner du till någon ung nordisk kulturaktör som inte låter sig stoppas av seg motvind i branschen, utan som hittar nya vägar till sin publik? Kanske en konstnär med en kreativitet som ingen rår på? Har du upptäckt något nytt bra band som du gärna vill ställa i vårt virtuella rampljus? Tipsa oss om personer du tycker skulle förtjäna mer uppmärksamhet, eller som du själv vill veta mera om. Tagga och motivera ditt tips på Instagram senast den 5 april så är du med i utlottningen av vårens första nordiska bokpaket.

Livetorsdag kommer att sändas live varje torsdag kväll klockan 18 EET, med start den 8 april. Intervjuerna kommer att sparas som höjdpunkter på vårt Instagram-konto och finns därmed tillgängliga också efter sändning. Vill du ha chans att delta i samtalet genom att ställa frågor gäller det naturligtvis att vara med då det händer. Planen är att Livetorsdag ska pågå fram till juni 2021, men det beror på hur många bra tips vi får in som också går att förverkliga.

Syftet med kampanjen Livetorsdag är att väcka nyfikenhet för nordisk kultur. Det finns mycket att upptäcka för den som är redo att lyfta blicken och kika lite längre bort, förbi sina egna hemknutar. Förutom att ge unga kulturaktörer uppmärksamhet i olika kanaler beviljar Nordisk Kulturkontakt också ekonomiskt stöd för olika kulturprojekt. Stödprogrammet Norden 0-30 och Volt är två stödprogram som riktar sig sig till barn och unga. Kolla vilka projekt som fått stöd och läs mer om hur du kan ansöka om stöd. Vi hoppas att vi genom Livetorsdag också kan inspirera verksamma kulturaktörer att hitta på nya spännande projekt i Norden.

Vi ses på premiären av Livetorsdag den 8 april klockan 18!