Ledigt jobb: Evenemangsproducent till vårt bibliotek

""

Nordisk kulturkontakt är en institution under Nordiska ministerrådet som arbetar för att förstärka det nordiska samarbetet inom kulturfältet och öka kännedomen om nordisk kultur i Finland.

Vi söker nu en evenemangsproducent
till vårt bibliotek.

Som vår nya kollega ska du tillsammans med mötesplatsteamet utveckla vår publika verksamhet – med Nordiska ministerrådets vision som grund. Mötesplatsen ska erbjuda ett relevant och inspirerande program som synliggör nordiska språk och kultur i Finland. De mångsidiga arbetsuppgifterna organiseras inom teamet med ett gemensamt ansvar för utförandet.  Du samarbetar i nära dialog med våra externa samarbetspartners på lokal, nationell och nordisk nivå. Arbete på kvällar och helger kan förekomma.

I arbetsuppgifterna ingår

 • planläggning av program i samarbete med teamet och externa samarbetsparters, produktion av litterära evenemang, seminarier, författarbesök, debattmöten, bokcirklar och övriga läsfrämjande aktiviteter, huvudsakligen i vårt bibliotek i centrum av Helsingfors men också i våra lokaler på Sveaborg.

Vi förväntar oss att du har

 • mångsidig arbetserfarenhet av att arrangera publika evenemang
 • erfarenhet av koordinering, projektadministration, budgethantering och medelsanskaffning
 • goda kunskaper om det nordiska kulturlivet samt relevanta nätverk inom det litterära fältet
 • ett lösningsorienterat och flexibelt arbetssätt, samt god förmåga att möta olika människor och obehindrat framträda inför publik
 • god kommunikativ förmåga i tal och skrift, utmärkta kunskaper i ett skandinaviskt språk och goda kunskaper i engelska
 • relevant högskole-/universitetsutbildning alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet som bedöms likvärdigt

Vi erbjuder dig

 • ett intressant och omväxlande arbete i en nordisk institution
 • goda medarbetarförmåner
 • betald flytt, etableringsstöd samt lönetillägg enligt Nordiska ministerrådets regler för medarbetare som rekryteras från ett annat land
 • ett arbetskontrakt på 4 år heltid med möjligheten till ytterligare 4 år

Nordisk kulturkontakt har två kontor i Helsingfors, ett på Sveaborg och ett i centrum. Din arbetsplats blir i huvudsak på Kajsaniemigatan i centrala Helsingfors.

Ansökan

Din ansökan med bifogad CV och löneanspråk vill vi ha senast den 31 juli (observera

att ansökningsportalen stänger vid midnatt dansk tid.). Digitala intervjuer kommer genomföras den 10 augusti. Intervjuer på plats i Helsingfors hålls den 16 augusti.  Skriv din ansökan på svenska, danska eller norska. Ansökningarna behandlas fortlöpande. Tillträde 01.10.2023 eller enligt överenskommelse.

Till ansökan på Nordiska ministerrådets karriärportal

Mer information

Frågor gällande arbetets innehåll, villkor och arbetsförhållande besvaras av direktör Gitte Grønfeld Wille, tfn + 358 50 3244 690 gitte.wille@nordiskkulturkontakt.org.