Utställning: Teleportering av Jenny Holmlund

Detaljer ur Jenny Holmlunds installation Teleportation. En hand som målar gult med en pensel samt ett par lila abstrakta former.

Jenny Holmlund är en konceptuell designer och konstnär, som arbetar i en mix av konst och design.

Råmaterialet i JENNYVEXALAs produkter kommer från återanvända kläder och textilier, med inslag av läder och blandtekniker. Trots ett urbant och samtida uttryck utgör minutiös hantverksskicklighet och tillvaratagande av traditioner en viktig bas i Holmlunds skapande. Hennes småskaliga och personliga produktion präglas av nytänkande och ett medvetet arbete för ekologisk och social hållbarhet.

Poerätt av Jennu Holmlund

Jenny Holmlund föddes i Vexala i Österbotten. Efter studier vid Nordiska konstskolan, fick hon sin designutbildning vid HDK i Göteborg, staden där hon sedan varit verksam i över 20 år. I höstas flyttade hon tillbaka till Finland och bor nu i Helsingfors.

I utställningen ”Teleportering” visar JENNYVEXALA nya installationer som hon planerat och gjort enkom för Nordisk kulturkontakts skyltfönster.

Vernissage på onsdag 4.11 kl 18.00 – 19.00

Under vernissagen följer vi rådande pandemi-rekommendationer för att kunna trygga säkerheten för våra besökare. Munskydd och handsprit finns att tillgå.