Utställning: nordiSKulptur 2 – Kim Hankyul och Minna Kangasmaa

Bildkonstnärerna Kim Hankyul och Minna Kangasmaa ställer ut sina skulpturer på den andra  nordiSKulptur-utställningen på Galleria Sculptor. Utställningen är ett samarbete mellan Nordisk kulturkontakt och Finska Skulptörförbundet.

Vernissage: 3.9 kl. 17-19

Verk som ställs ut:

”The Temple of the Golden Pavilion” av Kim Hankyul

”Scream of the Butterfly II” av Minna Kangasmaa

 

 

Kim Hankyul

Kim Hankyul arbetar främst med ljudinstallationer där ljuden skapas av trämaterial i kinetisk eller motoriserad rörelse. Genom att sammanföra ljud och mekanisk rörelse vill Hankyul i sin konst undersöka det rutinmässiga våldet i vardagliga aktiviteter. Hankyul är hemma från Sydkorea och är numera bosatt i Bergen. Hans verk har ställts ut bland annat på Bergens konsthall (2019), Bergen Center for Electronic Art (2019), Lydgalleriet i Bergen (2019), Doosan Art Center i Seoul (2018) och Unoffical Preview Gallery i Seoul (2017).

 

Minna Kangasmaa

Minna Kangasmaa undersöker i sin konst vår tids ekologiska kris och vårt förhållande till den materiella världen. Hon har sedan 2008 jobbat med en serie verk under titeln Systema naturae, där hon undersöker människans, samhällets och naturens växelverkan och förmåga att åstadkomma både förstörelse och framsteg. Kangasmaa är född i Uleåborg där hon nu också bor och arbetar. Hennes verk har ställts ut både på grupputställningar och separatutställningar i Finland och utomlands, bland de senaste kan till exempel noteras Bildkonstveckorna i Mänttä (2019), PARALLEL VIENNA -mässan i Österrike (2019), MUU Kaapeli-galleriet i Helsingfors (2019) och Gamla rådhusets galleri i Åbo (2017).

 

Med anledning av Covid-19 begränsar vi antalet besökare så att det hela tiden är möjligt att hålla säkerhetsavstånd på våra evenemang. Handsprit finns också tillgängligt på alla evenemang.

 

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kaffe med poesi