Pelare i balans: Social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet i praktiken

Balancing the Pillars_webb

I år samarbetar Helsinki Fashion Week med Nordisk kulturkontakt och tar det årliga firandet av hållbart mode till Sveaborg!

Nordisk kulturkontakt ger evenemanget ett nordiskt perspektiv med hjälp av ett antal paneldiskussioner och workshops som fokuserar på nya initiativ i Norden.

Se HELA programmet för Helsinki Fashion Week här. / Köp biljett till Helsinki Fashion Week här.

Det är välkänt hur viktiga hållbarhetens tre pelare – social rättvisa, miljöskydd och ekonomisk lönsamhet – är. Men hur implementerar vi den här principen i våra beslut? Panelen ger en inblick i hållbar affärspraxis.

Deltagare

Kim Kaurala (FI) är medgrundare av och konstnärlig chef för Fabri Platform, en marknadsföringsplattform för nya designers och varumärken. Han arbetar också för det svenska modehuset Filippa K i Finland. Han har stor erfarenhet av välkända varumärken och har bland annat arbetat inom detaljhandel, partihandel och PR.

Lisa Bergstrand (SWE) har arbetat med mode i nästan 20 år, från att designa för lyxvarumärken till att hjälpa ambitiösa startups med engagemang i varje steg i leveranskedjan, från odling till färdig produkt. 2017 startade hon Bergstrand Consultancy, ett konsultföretag inom hållbart mode, med uppdraget att göra branschen mer ansvarsfull utan att kompromissa med stilen. Hon är också grundare av A NEW SWEDEN, kvalitetskläder tillverkade i Sverige av 100% svensk ull.

Dr Anna Jöborn (SWE) är VD för Mistra, en svensk stiftelse för miljöstrategisk forskning. Mistra finansierar forskning som fokuserar på att hitta lösningar för en hållbar framtid. Hon har tidigare varit direktör på Havs- och vattenmyndigheten och dessförinnan direktör på IVL Svenska Miljöinstitutet. Hon är medlem i kommittén för Nordiska rådets miljöpris.

Evenemanget finansieras av Bærekraftige kulturopplevelser i Norden, ett projekt som leds av Nordens hus på Färöarna.

––––––––––––

Nordisk kulturkontakt har beviljats miljöcertifikatet Ekokompassen. Vi strävar efter att minska vårt koldioxidavtryck och planerar allt resande inom den egna verksamheten med eftertanke. Åk kollektivt när du besöker oss, så bidrar också du till ett grönare kulturliv!

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kaffe med poesi