Pandemiska tankar – släppfest med levande musik

I samband med utgivningen av den finska översättningen av Karstein Volles Pandemic Mindmap ordnar vi en SLÄPPFEST med signering, intervju och levande musik med upphovsmannens eget band Karstein Volle & the Telomeres.

ENDAST 20 PLATSER I SALEN. Evenemanget kommer också att streamas live på denna sida.

Pandemic Mindmap (”Pandemiska tankar”) av den norsk-finska serietecknaren Karstein Volle är en improviserad coronadagbok från den första nedstängningen våren 2020. Albumet är en vandring i Volles liv som medelålders man, men också med en tillbakablick på ungdomstiden. Serien är tecknad och skriven inom strama självpåtagna ramar. Inga skisser, inga planer, endast pandemiska tankar.

Hur förklarar man för barnen att de inte får träffa andra barn? Hur känns det då hemhjälpen besöker de ensamma åldringarna i grannskapet i full skyddsdräkt? Detta är dagar då tankarna går till vad man har upplevt i livet. Saknaden efter vänner och föräldrar som har dött, tankar kring yrkesval, och inte minst smittan som ständigt lurar bakom varje hörn.

Volle intervjuas av Vesa Kataisto och dessutom får vi njuta av efterlängtad livemusik från Karstein Volle & The Telomeres, och en smakbit från författarens kommande serieprojekt: Tranby Rock City!

Porträtt av Karstein Volle

Karstein Volle (f. 1974) är en norsk illustratör bosatt i Helsingfors. Han är utexaminerad från avdelningen för målarkonst vid Statens Kunstakademi i Oslo, och mest känd för den absurda seriestrippen Fakta fra Verden. Strippen gick i över tio år i Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten och i flera seriemagasin i Norge och utomlands.

Som illustratör har Volle arbetat med publikationer och böcker över hela Norden. Han har gett ut tolv seriealbum på norska och finska. Hans alster har två år i rad varit med på seriebloggen Empirix lista över ”Årets fem bästa norska serieutgåvor”. År 2021 gav han ut Likbilen som han tecknade tillsammans med Knut Nærum.

Med anledning av Covid-19 önskar vi att du använder ansiktsmask på våra evenemang. Vi begränsar också antalet besökare så att det hela tiden är möjligt att hålla säkerhetsavstånd. Handsprit finns också tillgängligt.

Kommande evenemang

Alla evenemang