LIVE STREAM – Nordiska rådets musikpris- Artist talk: Eivør (FO) & Lena Willemark (SE)

Porträttbilder av Eivør och Lena Willemark

Foto: Sigga Ella, Mats Lefvert

Vi för samman två storheter från den nordiska musikscenen för ett samtal om deras musik, Eivør (Färöarna) och Lena Willemark (Sverige) fbåda med stark anknytning till sina länders folkmusik, som de har vidareutvecklat och skapat sig ett eget uttryck kring.

Båda två är nominerade till Nordiska rådets musikpris 2021. Samtalet leds av musikjournalist Tove Djupsjöbacka.

Lena Willemark har blivit en central gestalt inom den svenska folkmusiken och på den svenska musikscenen i stort. Hon är en banbrytande sångerska, kompositör och instrumentalist som med oförminskad kraft fortsätter att utforska musiken och sitt konstnärskap. Från sin uppväxt i Älvdalen bär hon med sig en unik musikskatt, samtidigt som hon bryter ny mark i olika konstellationer och genreöverskridande sammanhang. Hennes musik ges ut på legendariska ECM records och hon uppträder på konserthus och jazzklubbar i Sverige och internationellt.

Eivør har etablerat sig internationellt som en musikartist med en imponerande bredd i röst och uttryck. Hennes musik har djupa rötter i Färöarnas traditionella musik. Förutom att hon är sångare är Eivør också framgångsrik som låtskrivare och producent. I höst är hon äntligen på väg ut på turné igen i Skandinavien och Europa med start i september.

Tove Djupsjöbacka är journalist med musik och dans som specialitet, med särskilt fokus på musikkulturer från olika delar av världen.  Som frilansare har hon arbetat för Hufvudstadsbladet och ett antal musiktidskrifter.

Kommande evenemang

Alla evenemang