Nordic Culture Club – September

NCC_Webpage_September2023

Varmt välkommen till vårt vardagsrum på Sveaborg på fredagen den 1 september! Dörrarna öppnas kl. 18.00, och den första föreställningen börjar kl. 19.00. Gratis inträde och servering.

Merlyn Driver

Merlyn Driver är singer-songwriter, kreativ producent och naturentusiast. Han är född på Orkneyöarna norr om Skottland och växte upp på en liten gård utan el. Merlyn började inte gå i skolan förrän i de tidiga tonåren. Den okonventionella bakgrunden och Merlyns passion för naturen influerar all hans musik, som också är inspirerad av keltisk folkmusik och olika musikaliska traditioner och genrer från hela världen.

Utöver att driva Making Tracks, ett program för musikutbyte med fokus på miljön, är Merlyns senaste kreativa projekt ett unikt album (i samarbete med David Gray, Tuuletar, Puuluup och andra) baserat på Europas största vadarfågel, storspoven, som migrerar mellan Finland och Storbritannien och idag är utrotningshotad på Irland och de brittiska öarna. Projektet är inspirerat av Merlyns minnen av storspovens lockrop under ”simmerdim” – skymningsljuset som finns på Skottlands norra öar runt midsommar. Simmerdim: Curlew Sounds släpptes 2022 och hyllades av bland annat The Guardian och BBC.

Merlyn bjuder Nordic Culture Club på ett framförande med naturtema där han kombinerar låtar från sin kommande solodebut med inspelningar av storspovar och andra naturljud som han har spelat in i Storbritannien, Finland och på andra platser.

Aloun Marchal: Avatared

Aloun Marchal är en fransk danskonstnär, improvisatör, dansare och koreograf som bor i Göteborg. Aloun bestämde sig för att börja dansa professionellt när han insåg att det inte räckte att bara tänka. På höstsäsongens första Nordic Culture Club framför han sitt verk Avatared.

Avatared är en fest som snabbstartar som en show i form av ett dansgolv där många olika saker sker. Kvällens DJ lämnar över festens första 50 minuter till två scenkonstnärer som är sina avatarer. De är kvällens värdar och tar hand om rummets temperatur med dans, danshappenings, performanceverk i miniatyrformat, elektronisk musik och annat.

Du är välkommen att dansa och utforska friheten i rörelser och närvaro.

Avatared vill återupptäcka dansens smittsamma energi och utmanar dig att dansa så länge du orkar.

Kreativt team

Konstnärlig idé, regi och koreografi: Aloun Marchal
Medverkande: Gilda Stillbäck, Mpululu Ntuve, Sebastian Ruiz Bartilson, Aloun Marchal
Kompositör: Felipe Botero, Andreas Foxx
Kläder: Linnea Bågander, Linn Stoss
Ljusdesign: Effraim Kent
Betraktare: Soledad Howe och Liza Penkova
Producenter: Javier Umazabal, Hanna Magdalena Gödl, Vanessa Labanino
Fotografi – affisch – grafisk design: Johan Roman och Eleonora Tirabasso från INSIDEOUT Studios.
Ljud- och ljusteknik: Effraim Kent
Produktion: Possibilitas och La Vaca Loca
Med stöd av: Göteborgs stad och Kulturrådet

Särskilt tack till dansarna Gilda Stillbäck och Sebastian Ruiz Bartilson samt kompositören Felipe Botero för deras hjälp med utvecklandet av betaversionen.

––––––––––––

Nordic Culture Club är en mötesplats för kulturutövare och kulturentusiaster från Norden och världen. Här experimenterar vi och bjuder på unika tvärkonstnärliga upplevelser med en blandning av allt från dans, musik, performance, interaktiva upplevelser, monologer, catwalks, drag, quiz, installationer, videoverk och mycket, mycket mer.

Nordisk kulturkontakt har beviljats miljöcertifikatet Ekokompassen. Vi strävar efter att minska vårt koldioxidavtryck och planerar allt resande inom den egna verksamheten med eftertanke. Åk kollektivt när du besöker oss, så bidrar också du till ett grönare kulturliv!

Kommande evenemang

Alla evenemang