Nordic Culture Club – Mars

""

Varmt välkommen till vårt vardagsrum på Sveaborg, Nordic Culture Club hålls den första fredagen varje månad, alltid gratis inträde och servering! Dörrarna öppnar kl. 18.00, programmet börjar kl. 19.00!

PRUST är ett konstnärskollektiv från Danmark – på Nordic Culture Club kommer konstnärerna Anna Sophia Rudnicki (hon) and TC Schwartzkopff (han/hon/hen) att visa sitt verk “you can’t do that”, som genom tre verk konfronterar objektifieringen av kvinnor och personer med vaginor. Rudnickis video och performance “Hoe v. Babe”, motsätter sig den maktfullkomliga kontroll av en gravid kropp som togs av USA:s hösta domstol år 2022. Schwartzkopffs “tshirtz 4 sale” innehåller 30 tryck som alla kommenterar det feministiska motståndets urvattning, orsakat av kommersialisering och kapitalismens konstruerade myt om sin egen godhet.

MUIAT är ett ärligt samtida cirkusverk i vilket kvinnor får vara precis som de är, utan att deras egenskaper ifrågasätts. Artisterna Kamilla Nisso, Iitu Kivimäki och Anniina Peltovako från Akropatit-ensemblen utforskar kvinnlighet genom sina egna erfarenheter, med hjälp av cirkus och fysiska uttryckssätt. Föreställningen med akrobatik och människopyramider ifrågasätter könsroller och syftar till att vidga publikens vyer. Allt med en god portion humor. På Nordic Culture Club får vi se en nerkortad version av föreställningen MUIJAT.

GUN är en rapduo från Österbotten, Finland – med texter på dialekt och förklädda i hemstickade balaclavor tillför de en helt ny stil till den svenskspråkiga hiphopscenen i Finland. De visar tveklöst att tiden för pussy rap är här. Deras uppträdande på Nordic Culture Club blir duons första live-gig, med släpp av en helt ny singel, samt den unika möjligheten att köpa exklusivt GUN merch.

Nordic Culture Club är en mötesplats för kulturutövare och kulturentusiaster från Norden och världen. Här experimenterar vi och bjuder på unika tvärkonstnärliga upplevelser med en blandning av allt från dans, musik, performance, interaktiva upplevelser, monologer, catwalks, drag, quiz, installationer, videoverk och mycket, mycket mer.

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kaffe med poesi