Nordic Culture Club: MAG & House of Auer

NCC_Webpage 7.10_NCC_Webpage_banner__02

Varmt välkommen till vårt nya vardagsrum på Sveaborg!

Nordic Culture Club hålls den första fredagen varje månad, alltid gratis inträde och servering! Dörrarna öppnar kl. 18.00, programmet börjar kl. 19.00.

Våra gäster för klubbkvällen:

MAG är ett soloprojekt av och med Magdalena Ågren. Hon använder sig av trombon, megafon, sin egen röst, hemgjord elektronik, loopar och en trummaskin för att bygga upp sin musik från grunden. Från små simpla element växer musiken till en gigantisk dystopisk lo-fi-orkester, ibland tillbakahållen och suggestiv, ibland kaotisk och vild. MAGs musik är ett uppror mot all kontroll och perfektion i samhället. Musiken kanaliserar frustration och sorgsenhet direkt ur hjärtat. och strävar till djup introspektion och expressiv kraft.  Verken söker på samma gång konfrontation och samhörighet utan att ta någon som helst hänsyn till uppförandekoder.

House of Auer är ett banbrytande och simplistiskt drag-kollektiv grundat i Vandas förorter. Inspirationen kommer från memer, tvättomater och Finlands första kvinnliga president Tarja Halonen. Kollektivet ordnar sina egna ”Happy Auer”-klubbar och har uppträtt runtom i Finland. Bland de större uppträdandena kan nämnas Drag me to HEL och Flow-festivalen. Publiken får ta del av de bästa bitarna ur kollektivets karriär med medryckande tolkningar och spexande i typisk camp-stil.

Nordic Culture Club är en mötesplats för kulturutövare och kulturentusiaster från Norden och världen. Här experimenterar vi och bjuder på unika tvärkonstnärliga upplevelser med en blandning av allt från dans, musik, performance, interaktiva upplevelser, monologer, catwalks, drag, quiz, installationer, videoverk och mycket, mycket mer.

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kaffe med poesi