LIVE STREAM Författarsamtal: Jens Mattsson och Jenny Lucander

Jens-Mattsson-Jenny-Lucander-ill.

Författaren Jens Mattsson och illustratören Jenny Lucander, som är nominerade till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris, möter Maria Lassén-Seger, docent i barn- och ungdomslitteratur vid Åbo Akademi i ett samtal om boken Vi är lajon!

Intervjun streamas live på Facebook:

Du kan läsa mer om Vi är lajon!norden.org

Jens Mattsson arbetar numera som barnboksredaktör för äldre barn men blev under sina år som barnbibliotekarie ordentligt marinerad i den ädla bilderbokskonsten. Debuten är ett resultat av otaliga sagostunder och möten med barn samt insikten om att det alltid behövs fler böcker om de eviga ämnena: Livet, döden och leken.

Jenny Lucander, född 1975, är barnbokskreatör och har illustrerat flera hyllade böcker. Lucander och Minna Lindebergs bilderbok Vildare, värre, Smilodon nominerades till Runeberg Junior, Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris samt Rudolf Koivu-priset för den vackraste bilderboken i Finland 2017. Med Sanna Tahvanainen nominerades Lucanders Dröm om drakar till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2016. Lucanders senaste bok Vi är lajon! (2019) gjorde hon tillsammans med Jens Mattsson.

 

Maria Lassén-Seger är docent i barn- och ungdomslitteratur vid Åbo Akademi och servicechef vid universitetets bibliotek. Hon är barnbokskritiker, föreläsare och medlem i juryn för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) sedan 2008

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kaffe med poesi