Linda Åkerberg: Expedition Sverige och andra äventyr

Porträtt på Linda Åkerberg på The Pacific Crest Trail.

Foto: Lenno Visser

År 2021 utkom boken ‘Expedition Sverige’ som handlar om Lindas Åkerbergs äventyr genom Sverige, och om hur landet och dess natur formats till vad det är idag. Längs vägen passerade hon igenom alla Sveriges 25 landskap, en bedrift som senare gav henne priset Årets Äventyrare. 

Linda Åkerberg började karrieren som frilansfotograf, men lämnade det trygga livet hemma i Stockholm för att åka till USA och vandra långdistansleden Pacific Crest Trail, 428 mil mellan Mexiko och Kanada. Sedan dess har äventyren avlöst varandra och Linda har besökt världens alla hörn.

År 2019 bestämde hon sig för att det var dags att sluta söka sig bort för att hitta lyckan och istället söka äventyret på hemmaplan. Under fyra månader gav hon sig ut på en resa genom Sverige där hon genom att vandra, cykla och paddla, tog sig från Smygehuk i söder till Treriksröset i norr.

Linda Åkerberg besöker Nordisk kulturkontakt för att berätta om det här äventyret och hur hon gick från att aldrig ha satt sin fot på en vandringsled till att på några år bli en av Sveriges främsta äventyrare.

 

Kommande evenemang

Alla evenemang