Författarsamtal: Att skapa en serieroman – Anneli Furmark och Elias Ericson

Porträttbild av Elias Ericson och Anneli Furmark

Foto: Andreas Nilsson, Elias Ericson

Seriekonstnärerna Anneli Furmark och Elias Ericson möts i ett samtal över generationsgränserna som handlar om att skapa serieromaner. Som moderator fungerar Lina Bonde. Teman som vänskap, kärlek och känslor av utanförskap förenar dessa två konstnärers produktion. Huvudkaraktärerna i Furmarks och Ericsons nya romaner skildras med varm humor och svärta.

 

Anneli Furmark är född 1962 i Luleå och en av Sveriges mest prisade serieskapare. Hon debuterade 2002 och har sedan dess producerat ett halvdussin seriealbum, varav tre belönats med Urhundenpriset för bästa svenska seriealbum. Hennes serieromaner är översatta till franska och engelska. Anneli Furmark är utbildad på Konsthögskolan i Umeå där hon också arbetar som lärare. Hösten 2020 var hon aktuell med Gå med mig till hörnet på Galago.

Elias Stjärne Ericson är illustratör och serietecknare, född 1994 och uppvuxen i Stockholm. I hans serier berörs ofta tematik som HBTQ och psykisk hälsa. Hans debutbok Åror utkom sommaren 2013, och hans andra serieroman Diana & Charlie utkom i april 2021. Elias Ericson medverkar regelbundet i tidningen Galago.

Lina Bonde är poet och doktorand i genusstudier. Hon debuterade med diktsamlingen tecknar snö 2020 på Förlaget. Kroppen, sexualitet och platsskapande är teman både i hennes forskning och poesi.

Samarbetspartner: Galago förlag

Kommande evenemang

Alla evenemang