ONLINE Film: Skál (Färöarna, 2021)

Kvinna och man omfamnas utomhus

Bild: Troels Rasmus Jensen

Anmäl dig via denna länk!

Anmälan stängs 19.1.2022 kl. 12 (Finsk tid, UTC + 2)

Visningen är gratis. Filmen är endast tillgänglig under evenemangstiden, och vi har plats för 200 tittare.

Vi skickar dig i dig en länk till filmen och ett lösenord senast kl 18.45. Om du inte har fått ett lösenord i tid, kontakta henrik.marstrander@nordiskkulturkontakt.org

Om filmen

Skál är en nyutkommen färöisk dokumentärfilm. Dania kommer från en kristen församling som hela hennes familj är medlemmar i.

Dania är en av de mera synliga unga personerna i församlingen, delvis för att hon ofta sjunger på gudstjänster och konserter. Men då hon blir kär i hip-hop-artisten Trygvi (med artistnamnet Silver Boy) leder det till ett tonårsuppror som hon lever ut tillsammans med sin vän Marjun. De vill egentligen inte lämna församlingen, utan helt enkelt bli accepterade för dem de är. Men hur hittar man den balansen? Och hur reagerar församlingen då Dania ger ut en diktsamling som osar av ungdom, angst och frihetslängtan?

Titeln ”Skál” är tagen från den här diktsamlingen som publicerades medan filmen spelades in. Den sålde i mer än 500 exemplar och var etta på bästsäljarlistan på Färöarna. Den används nu som material i undervisningen både i grundskolor, högstadier och på universitet.

Filmen är regisserad av danska Cecilie Debell och färöiska regidebutanten Maira Tórgarð

Längd: 75 minuter
Språk: Färöiska, med engelsk textning
Åldersgräns: F12

Åldersgräns: 12

Kommande evenemang

Alla evenemang