Online film (FULLBOKAD): Hoggeren (NO, 2017)

En man sitter på huk i skogen med en yxa i händerna.

Foto: Marte Vold

”Skogen kallar” är en serie samtal, intervjuer och filmer där vi reflekterar över nutidsmänniskans förhållande till naturen utifrån ett uttalat konst- och kulturperspektiv. Detta gör vi tillsammans med inbjudna nordiska gäster som representerar olika konstgrenar, ofta med fokus på samiska konst-och kulturutövare.

Online filmvisning.

Anmäl dig via denna länk!

Vi skickar dig i dig en länk till filmen och ett lösenord senast kl 18.45.
Om du inte har fått ett lösenord i tid, kontakta henrik.marstrander@nordiskkulturkontakt.org
Visningen är gratis. Filmen är endast tillgänglig under evenemangstiden, och vi har plats för 100 tittare.

”Hoggeren” (Skogshuggaren) är en mörk, humoristisk och öm skildring av Anders försök att nollställa sitt liv. Med en känsla av att ha mistat allt som betyder något vänder han tillbaka till hembygden i Hallingdal i Norge och flyttar in på den lilla gården han ärvt av sina föräldrar. Med en yxa och muskelkraft tillbringar Anders dagarna med att hugga träd i sin skog, men han är ingen skogshuggare. Han har ingen plan för det han gör, annat än att finna ro i naturen och ge sig hän till fysiskt arbete. Idyllen spricker snabbt då han möter sina släktingar.

Regissör och manusförfattare Jorunn Myklebust Syversen (NO) är själv från samma ort där filmen utspelar sig, och många av rollerna spelas av Syversens egna släktingar. Hon är intresserad av hur vi möter människor i svåra livssituationer och vilket ansvar vi har för oss själva när livet drabbar oss som värst.

Språk: Norska, textad till engelska
Längd: 82 minuter

Kommande evenemang

Alla evenemang