Designa din framtid

Abstrakt bild

Bild: Time Travel Agency, Helsinki Design Week

Hur designar vi en optimistisk framtid? I en tid då betoningen ofta ligger på tunga, negativa och katastrofala händelser och känslor, så måste vi hitta ett sätt att omvärdera och öppna upp till nya möjligheter och narrativ.I vilken framtid bör vi investera? Ta del i vår framtids-workshop på Sveaborg! Låt fästningens historia och påhittade artefakter tända fantasin, tillsammans kommer vi att ta oss an framtida utmaningar och lösningar.

Workshoppen faciliteras av The Time Travel Agency, en spekulativ designstudio som verkar i Norden och online. De skapar experimentella metoder, upplevelser och verktyg för att hjälpa oss forma framtiden. Människor reser med dem eftersom känslan av att kunna påverka bidrar till en vackrare och mer bestående värld.

Anmäl dig via denna länk för att delta i workshoppen! Anmälningstiden slutar 4.9.2022.

Vi träffas på Salutorget och tar färjan 12:30 mot Sveaborg. Du som är bekant med ön från tidigare kan möta oss vid B28. Evenemanget är öppet för allmänheten och passar för alla åldrar, ingen tidigare designerfarenhet behövs!

Detta evenemang är en del av Helsinki Design Weeks program. Sedan sin start 2005 har Helsinki Design Week varit den största designfestivalen i Norden. Detta branschöverskridande evenemang ordnas årligen för att framhäva olika grenar inom design, mode, arkitektur och stadskultur. I år ordnas festivalen mellan 1-11 september. Helsinki Design Week produceras av Luovi Productions. 

Kommande evenemang

Alla evenemang

Färglek med Filippa