Analogt och digitalt i ny musik: Toechter (DK)

toechter©AdrianZwicker5

Foto: Adrian Zwicker

Toechter är en ny stråktrio från Köpenhamn och Berlin bestående av enbart kvinnor. Instrumenten är violin, altviolin och cello.

Med bakgrund i den klassiska musiken utforskar de både de akustiska instrumentens perkussiva och lyriska sidor, som de tillsammans med elektronik och vokalstrukturer blandar till en spännande helhet.

Tillsammans skapar det ett eget språk och en egen genreblandning som kombinerar elektroniska beats och ovanliga stråktekniker och samples. Resultatet blir en elektronisk ljudvärld som trots allt har et gripande och mänskligt uttryck. Toechter består av Lisa Marie Vogel, Katrine Grarup Elbo och Marie-Claire Schlameus.

Deras aktuella debutalbum Zephyr är producerat av Philipp Johann Thimm som är en veteran inom elektronisk musik. Vi möter gruppen i ett samtal med musikskribent Tove Djupsjöbacka och får en smakbit av deras nya musikvideo och får möjligheten Träffa en grupp som grundades just innan pandemin och som nu kommer ut ur en digital tillvaro under lockdown och är klar för att träffa publiken.

Kommande evenemang

Alla evenemang

Kaffe med poesi