Creatures of Change – Exploring emotions and climate change through creative expression

Foto: Owen Fiene

Marble Crowd presenterar ett innovativt projekt som sammanflätar två fängslande komponenter: en serie workshops under namnet ”Creatures Of Change” och en experimentell teaterföreställning med titeln ”A Year Without Summer”. Workshopparna engagerar unga i diskussioner om klimatångest, medan föreställningen tar en större scen för att utforska ekon från vårt förflutna i dagens extrema vädermönster. Genom att ta avstamp i de gotiska skräckhistorierna om Frankenstein och The Vampyre, som inspirerades av en historisk klimathändelse, fördjupar sig projektet i vad gengångare kan avslöja om vår nuvarande klimatkris.

Foto: Owen Fiene

Bilderna visar en förberedande workshop i Reykjavík där Marble Crowd fick sällskap av lokala barn för att skapa olika monster av övergivna samt begagnade textiler som satts ihop till kroppar hänvisande till Frankensteins varelse. Genom koreografi och den övernaturliga vampyrens lins undersöker Marble Crowd spänning.

Om du befinner dig i Oslo den 17 februari 2024, följ med Marble Crowd på Ice Hot Nordic Dance Platform och se A Year Without Summer.

Projektet beviljades stöd från Kultur- och konstprogrammet år 2023.