Bli praktikant hos oss hösten 2024!

""

På Nordisk kulturkontakt får du göra praktik med kultur och nordiskt samarbete i fokus. Hos oss får du möjlighet att utveckla dina kompetenser i kulturproduktion, biblioteksarbete och kommunikation. Vi söker nu en praktikant som kan starta i september. Sista ansökningsdag är den 15 maj.

Nordisk kulturkontakt (NKK) är en nordisk kulturinstitution i Helsingfors. Vi främjar, förstärker och berättar om nordiskt kultursamarbete med visionen att alla ska kunna delta i kultur- och samhällsliv på lika villkor.
 
Som praktikant på Nordisk kulturkontakt får du lärorik och mångsidig arbetslivserfarenhet. Du kommer att prova många olika uppgifter ock du får möjlighet att bekanta dig med det nordiska samarbetets inflytande på nordisk kulturpolitik. Du får möjlighet att arbeta tillsammans med engagerade kollegor från hela Norden och att etablera ett internationellt nätverk.

Vi söker dig som

Är initiativrik, engagerad och kan arbeta självständigt såväl som i team. Du är serviceinriktad och trivs i en internationell och dynamisk miljö, har ett intresse för kultur, konst och litteratur, samt kan formulera dig mycket väl både skriftligt och muntligt på minst ett skandinaviskt språk (danska, norska eller svenska) samt engelska.

För den här praktiken söker vi en högskole/universitetsstuderande eller nyutexaminerad med relevant studieriktning inom till exempel kulturproduktion.

Arbetsuppgifter

Vi är måna om att din tid hos oss ska vara både spännande, lärorik och ge dig erfarenheter som kommer dig till nytta i din vidare karriär. Hos oss får du möjlighet att arbeta med många varierande arbetsuppgifter och du kommer att tilldelas en handledare som guidar dig.

Dina huvuduppgifter kommer att vara att stödja våra kulturproducenter i olika projekt. Du kommer även att stödja kommunikationsteamet i arbetet med NKK:s sociala medier. Generellt sett kommer dina arbetsuppgifter att utformas efter dina kunskaper och erfarenheter, samt våra pågående projekt.

Nordisk kulturkontakt har 16 medarbetare från de olika nordiska länderna och vi sitter centralt i Helsingfors och ute på Sveaborg.

Ansökan

Våra arbetsspråk är svenska, danska och norska och din ansökan ska därför vara skriven på ett av dessa språk. Din ansökan ska bestå av ditt CV och ett personligt brev. Sänd in din ansökan med rubriken ”Praktikant hösten 2024” till ekonomi- och personalchef Titti Schulman titti.schulman@nordiskkulturkontakt.org senast den 15 maj 2024. 

Övrig information

Starttidpunkt: September, datum enligt överenskommelse
Omfattning: Fulltid 8 veckor, alternativt 80 procent (fyra dagar per vecka) 10 veckor.
Arbetsplats: NKK:s faciliteter i centrala Helsingfors och på Sveaborg (Finland)
Lön: Praktikanter får en praktiklön på 1 300 euro per månad. Dessutom ingår lunchförmån.

Frågor? Kontakta oss gärna!

Amanda Mannström, kulturproducent
amanda.mannstrom@nordiskkulturkontakt.org
+358 10 583 1017

Heidi Orava, kommunikationschef
heidi.orava@nordiskkulturkontakt.org
+358 50 306 19 77